Zalmrolletjes op een bedje van rucola

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 50 g zuivelspread naturel, light
  • 1 eetlepel gehakt dille
  • peper naar smaak
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g rucola
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snee volkoren brood

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
483 kcal
Koolhydraten
16,8 g
- waarvan suikers
3,1 g
Vet
29,7 g
- waarvan verzadigd
8,3 g
Eiwit
34,4 g
Vezels
5 g
Groente
100 g
Zout
4,77 g

Bereiding

Meng de zuivelspread met de gehakte dille en breng op smaak met peper.

Bestrijk de gerookte zalm met de dillecrème, rol op en wikkel in vershoudfolie.

Leg kort in de diepvries en snij in plakjes.

Scheur de rucola in stukjes en leg op een bord. Maak een dressing van de olijfolie met mosterd en verdeel over de rucola. Leg de zalmrolletjes erop en serveer met een snee geroosterd volkorenbrood.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes