Zalmrolletjes op een bedje van rucola

Ingrediënten
- 50 g zuivelspread naturel, light
- 1 eetlepel gehakt dille
- peper naar smaak
- 100 g gerookte zalm
- 100 g rucola
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snee volkoren brood
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 483 kcal
- Koolhydraten
- 16,8 g
- - waarvan suikers
- 3,1 g
- Vet
- 29,7 g
- - waarvan verzadigd
- 8,3 g
- Eiwit
- 34,4 g
- Vezels
- 5 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 4,77 g
Bereiding
Meng de zuivelspread met de gehakte dille en breng op smaak met peper.
Bestrijk de gerookte zalm met de dillecrème, rol op en wikkel in vershoudfolie.
Leg kort in de diepvries en snij in plakjes.
Scheur de rucola in stukjes en leg op een bord. Maak een dressing van de olijfolie met mosterd en verdeel over de rucola. Leg de zalmrolletjes erop en serveer met een snee geroosterd volkorenbrood.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
