Zeeuws vispotje

Bereiding

Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.

Snijd de tomaten in stukjes.

Smoor de prei enkele minuten zacht in de margarine. Voeg de stukjes tomaat toe.

Snijd de visfilet in stukken en bestrooi ze met peper. Leg de vis op de prei en giet er de bouillon bij. Stoof de vis een paar minuten.

Voeg de mosselen toe en laat het geheel goed heet worden. Strooi er de dille over. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon en margarine gebruikt. Kijk op de verpakking.

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 gepelde tomaten (blik)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine*
  • 200 g koolvisfilet
  • 1 dl groentebouillon*
  • 100 g gekookte mosselen
  • 2 theelepels dille (vers of diepvries)

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 13,4 g
waarvan suikers 5,6 g
Vet 14,3 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 55,3 g
Vezels 3,8 g
Groente 140 g
Kcal 412
Zout 2,6 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum