Zeewierballetjes met rijst
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd in blokjes.
Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg als laatst de tomaat en de tomatenstukjes uit blik toe. Breng op smaak met peper en chilivlokken. Laat 5 minuten sudderen.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de zeewierballetjes ongeveer 4 minuten.
Roer de zeewierballetjes door de saus en serveer samen met de volkoren basmatirijst. Garneer met wat verse basilicum.
Tip: Het is ook lekker om bijvoorbeeld blokjes courgette of aubergine toe te voegen.