Zomerse havermout

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Zomerse havermout met aardbeien en druiven

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk
  • 40 g havermout
  • 50 g aardbeien
  • 35 g druiven
  • ¼ limoen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
242 kcal
Koolhydraten
39,7 g
Vet
5,2 g
- waarvan verzadigd
15,1 g
Eiwit
6,5 g
Vezels
4,9 g
Groente
0 g
Zout
0,27 g

Bereiding

Breng de amandelmelk aan de kook en voeg de havermout toe. Kook 1 minuut.

Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd in partjes. Was de druiven en halveer. Was de limoen en rasp de schil.

Doe de havermout in een kommetje, verdeel de aardbeien en de druiven erover. Maak af met de limoenrasp.

Tip: Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de havermout eens door wat lijnzaad en wat zaden en pitten (bijvoorbeeld zonnebloem- of pompoenpitten).

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes