De Diabetes II Doorbraakprojecten moeten nieuwe inzichten en onverwachte doorbraken in medisch en/of gezondheidsonderzoek in diabetes type 2 opleveren.

ZonMw en het Diabetes Fonds combineren de expertises van beide organisaties en creëren samen deze subsidiemogelijkheid voor Diabetes II Doorbraakprojecten. Het doel is onderzoekers te stimuleren om vernieuwende, baanbrekende en risicovolle oplossingsrichtingen met potentieel grote klinische impact te testen en zo oplossingen aan te dragen om diabetes type 2 te stoppen. 

We bieden de ruimte om deze oplossingen in maximaal 12 maanden en voor maximaal € 100.000 met een pilotstudie te toetsen en zo te bewijzen of ze meerwaarde hebben.

Procedure

Details over de procedure zijn te vinden in de subsidieoproep en het aanvraagformulier. Aanmelding voor dit programma gebeurt via het ProjectNet systeem van ZonMw.

Deadline aanvraag: call gesloten

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over het programma kunt u contact opnemen met Annemarie Penders van het Diabetes Fonds, a.penders@diabetesfonds.nl. Voor technische vragen over het ProjectNet systeem, kunt u de helpdesk van ZonMw bellen op 070 349 51 78 of mailen naar projectnet@zonmw.nl.