6 SEP. 2021

Voor veel hardlopers is deelnemen aan de New York Marathon de ultieme droom. Op zaterdag 2 oktober brengt het Diabetes Fonds die dichtbij huis met een digitale miniversie van ’s werelds bekendste hardloopevenement. Daarmee kan iedereen die dat wil in zijn/haar eigen woonplaats rennen voor de droom van het Diabetes Fonds: iedereen vrij van diabetes. Het coronaproof evenement biedt volop uitdagingen en inspiratie. Iedereen kan helpen door te rennen of te geven. Waan jezelf voor even in New York en draag zo een steentje bij aan de doelen van het Diabetes Fonds: aandacht vragen voor diabetes en geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen, behandelen en genezen van deze ziekte die ernstige complicaties met zich mee kan brengen, waaronder hart- en vaatziekten en oogschade.

Aan de laatste editie in 2019 deden er bijna duizend deelnemers mee. “Dat kunnen en mogen er dit jaar natuurlijk nog veel meer worden. Tijdens deze run gaat het niet alleen om je eigen persoonlijke prestaties, maar ook om met elkaar de droom van genezing van diabetes dichterbij te brengen. Bijna 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke maand komen er duizend mensen bij. Ons doel is een toekomst zonder diabetes. Daarom willen we als Diabetes Fonds zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen om onderzoek te financieren. Alle opbrengsten van de New York Mini Marathon zijn daarvoor bestemd. Door te rennen en te doneren, helpen mensen onze droom en die van meer dan een miljoen landgenoten dichterbij te brengen”, aldus Etelka Ubbens, directeur Diabetes Fonds.

Het New York Marathon-gevoel beleven

Deelnemen aan de New York Mini Marathon (NYMM) – Digital Edition kan op meerdere manieren: individueel of als team, samen met collega’s, familie of vrienden. Alle deelnemers  krijgen na inschrijving een NYMM-deelnemerspakket bestaande uit een startbewijs, medaille en een door VS-correspondent Michiel Vos ingesproken podcast vol muziek, aanmoedigingen en feitjes over ‘The Big Apple’. “Zo probeer ik het New York Marathon-gevoel over te brengen en kun je je even al rennend in New York wanen. Maar bovenal wil ik mensen graag bij dezen oproepen om mee te doen of om deelnemers te sponsoren”, aldus Michiel Vos. Bij de NYMM – Digital Edition kunnen de deelnemers, beginner of ervaren, kiezen uit de loopafstand die het beste bij hen past: 4,2, 10,5 of 21 kilometer. Ook ontvangen ze een aantal lokale routesuggesties en hebben ze een eigen online pagina.   

Doe ook mee. Meld je aan!

Zin in een leuke uitdaging of een gezonde start na de zomervakantie? Meld je aan als deelnemer of als sponsor voor de New York Mini Marathon – Digital Edition via de site www.newyorkminimarathon.nl. Deelnemers betalen 15 euro inschrijfgeld en kunnen op vrijwillige basis sponsorgeld ophalen om het Diabetes Fonds te steunen in de race naar een diabetesvrije wereld. Inschrijven kan tot 30 september 2021.

Meer informatie?

Neem direct contact op met Priscilla Zandbergen,
p.zandbergen@diabetesfonds.nl
(033) 303 2070

Neem direct contact op met Priscilla Zandbergen,
p.zandbergen@diabetesfonds.nl
(033) 303 2070