3 OKT. 2018

Op zaterdag 6 oktober organiseert het Diabetes Fonds de eerste New York Mini Marathon. Voor één dag verandert de Rotterdamse havenstad in een marathonparcours van Amerikaanse allure om aandacht te vragen voor onderzoek naar diabetes. Dat is hard nodig, want diabetes is een zeer onderschatte en nog vaak onzichtbare ziekte, terwijl er in Nederland 1,2 miljoen mensen mee te maken hebben.

Het Diabetes Fonds haalt het decor van het grote Amerikaanse hardloopevenement naar Het Park, nabij de Euromast om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Deelnemers wanen zich in the Big Apple terwijl ze een parcours van 4.2, 10.5 of 21 kilometer afleggen. Voor zichzelf, maar vooral voor een ander, zoals Roxy (9 jaar) voor haar zusje Brooklyn (3 jaar) of Marcel Broeders voor zijn zoontje met diabetes type 1.

Lee ‘You’ll never walk alone’ Towers

Velen dromen ervan ooit de marathon van New York te lopen, net zoals velen dromen van de genezing van diabetes. Het Diabetes Fonds haalt die dromen dichterbij. Bij de finish worden de deelnemers feestelijk onthaald door Lee ‘You’ll never walk alone’ Towers. Ook André van Duin, Paul de Leeuw, Dan Karaty, Michiel Vos, Sonja Silva en Jessica Mendels hebben zich verbonden aan het event.

In de afgelopen veertig jaar heeft het Diabetes Fonds zich ingezet voor talloze doorbraken: van eerdere opsporing van complicaties naar de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. De basis is gelegd, maar er is meer geld nodig. Daarom zet het Diabetes Fonds zich samen met meer dan 700 deelnemers in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Doneren kan via www.newyorkminimarathon.nl

Meer informatie?

Neem direct contact op met Priscilla Zandbergen,
p.zandbergen@diabetesfonds.nl
(033) 303 2070

Neem direct contact op met Priscilla Zandbergen,
p.zandbergen@diabetesfonds.nl
(033) 303 2070