22 APR. 2016

Prof. dr. Eelco de Koning, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum en het Hubrecht Instituut, wint de Corona-Gallina Onderzoeksprijs 2016. Het Diabetes Fonds looft elke twee jaar de Corona-Gallina Onderzoeksprijs uit voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar diabetes.

De jury heeft De Koning unaniem tot winnaar gekozen. De Koning doet onderzoek naar celvervangende therapieën voor mensen met diabetes type 1. Sybilla Dekker, voorzitter van de jury: ‘Eelco de Koning heeft op overtuigende wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan innovatief fundamenteel diabetesonderzoek. Als jury hebben wij hoge verwachtingen van zijn vervolgonderzoek naar stamcel therapieën en eilandjestransplantatie.’

Fundamenteel diabetesonderzoek

De Koning ontvangt 50.000 euro, bestemd voor vervolgonderzoek. De prijs is beschikbaar gesteld door de Stichting Coronagalina. Deze stichting is opgericht door een bevlogen donateur van het Diabetes Fonds, die de prijs financieel mogelijk maakt. Het Diabetes Fonds looft deze prijs elke twee jaar uit voor excellent wetenschappelijk onderzoek dat antwoorden geeft op fundamentele vragen ten aanzien van diabetes en diabetescomplicaties. Het onderzoek is gericht op het ontstaan, de genezing, het ziekteproces of de complicaties van diabetes. Prof. dr. Bart Roep (Leids Universitair Medisch Centrum) en prof. Patrick Schrauwen (Maastricht UMC+) hebben voorgaande jaren de Corona-Gallina Onderzoeksprijs ontvangen.

Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken. Het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op halvering van de suikerinname en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.

Meer informatie?

Neem direct contact op met Priscilla Zandbergen,
p.zandbergen@diabetesfonds.nl
(033) 303 2070

Neem direct contact op met Priscilla Zandbergen,
p.zandbergen@diabetesfonds.nl
(033) 303 2070