Even bijpraten bijeenkomst Utrecht

Graag nodigen wij je uit voor een online bijeenkomst over diabetes type 1 op donderdag 12 november. Op deze avond krijg je het laatste nieuws over diabetesonderzoek. Rechtstreeks van de onderzoekers die hiermee bezig zijn.

Donderdagavond 12 november 2020, van 19.30 tot 21.00 uur

Dit kun je tijdens de online bijeenkomst verwachten:

  • Dr. Maartje de Wit, onderzoeker medische psychologie bij Amsterdam UMC, deelt nieuwe inzichten over haar onderzoek naar de psychosociale aspecten van diabetes bij jongeren en (jong)volwassenen. Zij bestudeert hoe diabetes mensen beïnvloedt, en hoe ze ermee omgaan in verschillende ontwikkelingsperioden. Haar inzichten helpen mensen met diabetes én zorgverleners.
  • Dr. Max Nieuwdorp, hoogleraar inwendige geneeskunde en diabetes bij Amsterdam UMC, licht een tipje van de sluier op over zijn nieuwe onderzoek naar de rol van darmbacteriën bij diabetes type 1. Ooit gedacht aan een poeptransplantatie? Dit spannende onderzoek bekijkt nieuwe wegen voor de behandeling van diabetes type 1.

Wil je de bijeenkomst bijwonen? Meld je dan hieronder aan, je ontvangt dan uiterlijk 11 november een link die je kunt gebruiken om digitaal aanwezig te zijn.

Andere vragen over onze diabetes type 1- bijeenkomsten? Mail ze gerust naar event@diabetesfonds.nl.

Meld je aan voor de online bijeenkomst op 12 november

Heb je een vraag voor een van de onderzoekers? Dan horen we dat graag! 

Lees in de privacyverklaring hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. Als je een telefoonnummer hebt ingevuld, kan het Diabetes Fonds contact met je opnemen om meer te vertellen over de onderzoeken die wij kunnen doen dankzij giften en hoe jouw steun hieraan kan bijdragen.