19 JAN. 2016

Ziekenhuizen in Engeland voeren heffing in op drankjes en eten met veel suiker. Ze willen medewerkers, patiënten en bezoekers ontmoedigen om ongezonde voedingsmiddelen te kopen.

De Nationale Gezondheidszorg in Engeland, de NHS, maakt ongezond eten in ziekenhuizen duurder. Het gaat om drankjes en eten waar veel suiker in zit. De NHS wil hiermee de strijd aangaan met de 'nationale suikerverslaving' die mensen ongezond maakt. Dit zegt Simon Stevens, de directeur van de NHS.

Oproep aan regering

De NHS is hiermee de eerste publieke organisatie die belasting gaat heffen op suikers. Simon Stevens roept ook de Britse regering op om radicale maatregelen te nemen tegen ernstig overgewicht. In Engeland heeft één op de vier volwassenen ernstig overgewicht, en diabetes type 2 is ook daar een groot maatschappelijk probleem.

Ontmoedigen

De heffing moet medewerkers, patiënten en bezoekers ontmoedigen om ongezond eten te kopen. Het gaat Stevens hier niet alleen om de gezondheid van de Britten, maar ook om de financiële gezondheid van de NHS zelf.  De NHS verwacht er 26 tot 53 miljoen euro mee te verdienen en dat de 1,3 miljoen medewerkers er gezonder van worden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!