22 SEP. 2015

“Bind de kat niet op het spek, weg met de droppotten op kantoor” zegt hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp in een interview met de Telegraaf. Hij schreef samen met David van Bodegem het boek ‘Oud worden in de praktijk, laat de omgeving het werk doen’.

In het boek geven ze tips om de omgeving zo in te richten dat je vanzelf gezonder gaat leven: ”Ga op de fiets naar je werk, dat scheelt al veel. Verstop de televisie zodat je er niet automatisch op de bank voor gaat liggen. Koop kleiner servies, dan eet je ook minder." Het is dan niet nodig om diëten te volgen, die toch niet werken op de lange termijn. De tips helpen mensen om gezond oud te worden.

Watertappunten

Westendorp noemt ook het zorgen voor voldoende watertappunten als maatregel om het drinken van frisdrank door kinderen terug te dringen. Of het werken aan een stabureau om te stimuleren dat je meer beweegt.

Het Diabetes Fonds onderschrijft het belang van een gezonde omgeving om gezond te leven. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: "De makkelijke keuze zou ook de gezonde keuze moeten zijn. Maak bijvoorbeeld bronwater goedkoper en frisdrank duurder. Zo werken we samen aan een gezonde omgeving, want daar heeft iedereen recht op."