13 MEI 2023
Foto Lee Towers met cheque van € 161.823, de opbrengst van de New York Minimarathon

Een recordaantal van meer dan 1.300 sportieve helden liepen vandaag de New York Mini Marathon in Rotterdam. Het geld dat ze ophaalden gaat naar onderzoek om diabetes te voorkomen, beter te behandelen en uiteindelijk te genezen. Zo komen we weer een stap dichter bij onze droom: iedereen vrij van diabetes. 

Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. En elke week komen daar duizend mensen bij. Diabetes heeft enorm veel invloed op de kwaliteit van leven. Met zowel type 1 als type 2 heb je een hogere kans op ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Daarom maakt het Diabetes Fonds zich hard voor zoveel mogelijk onderzoek naar diabetes. 

Diena Halbertsma, directeur Diabetes Fonds: 'Met het geld dat is opgehaald op dit evenement steunen we onderzoek voor onze droom om diabetes de wereld uit te helpen. We zijn heel erg trots op al die hardlopers en wandelaars die samen duizenden kilometers liepen voor dit goede doel. En natuurlijk ook op alle mensen die hen steunden, via een donatie of als aanmoediger langs de route. Onwijs gaaf om met zoveel betrokken deelnemers samen de 4,2 kilometer te rennen.'

Wandelen, hardlopen, een Kidsrun: een evenement voor iedereen 

Nieuw dit jaar was de wandeleditie. Een succesvolle toevoeging, want de aanmeldingen stroomden snel binnen en het maximale aantal wandelaars was al snel bereikt! De 240 wandelaars liepen 5 km door het mooie Rotterdam. Hardlopers hadden de keuze uit de 4.2, 10.5 en 21 km. En een grote groep kinderen liep de Kidsrun van 420 meter. Alle deelnemers en iedereen die hen steunden maken hiermee flink meer diabetesonderzoek mogelijk! 

Team Sepp haalt meer dan € 6.000 op 

Het wandel- en hardloopteam van Sepp Giesbers haalde dit jaar het meeste geld op, opgeteld zelfs meer dan € 6.000! De familie Giesbers: 'Sepp Giesbers, ons jongste lid in de familie, heeft helaas vorig jaar op 5-jarige leeftijd de diagnose diabetes type 1 gekregen. Daarom vinden wij het superbelangrijk om geld in te zamelen voor meer onderzoek zodat het leven met diabetes steeds aangenamer gemaakt kan worden. Daarom deden wij mee met de New York Mini Marathon!'

Tot een volgend evenement 

Natuurlijk gaan we door met het organiseren van acties en evenementen. Want we blijven onze droom van genezing van diabetes volgen! Wil je op de hoogte blijven van onze acties en evenementen? Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op social media.