20 NOV. 2014

De nieuwe glucosemeter FreeStyle Libre van Abbott is beschikbaar voor mensen met diabetes van 18 jaar en ouder. Nederland is een van de eerste landen waar dit product verkrijgbaar is.

Fabrikant Abbott bracht onlangs een nieuwe glucosemeter uit, FreeStyle Libre, die heel wat vingerprikken scheelt. Je brengt een sensor aan op achterkant van de bovenarm. Die blijft maximaal 14 dagen zitten. Door de sensor te scannen met een reader worden de actuele suikerwaarde, de waarden van de voorgaande 8 uur en een trendpijl weergegeven. Die laten zien of de glucosespiegel stijgt, daalt of stabiel blijft.

Voor wie geschikt?

De glucosemeter is geschikt voor volwassen vanaf 18 jaar en ouder. Het apparaat is bedoeld om het huidige bloedsuikermeten te vervangen, behalve in de volgende situaties: tijdens momenten van snel veranderende suikerwaarden, om een hypo of een dreigende hypo te bevestigen of als symptomen niet overeenkomen met de waarde die de FreeStyle Libre aangeeft. Dan adviseert Abbott om de bloedsuikerwaarde te meten met de vingerprik.

Het apparaat wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. In tegenstelling tot de huidige continue glucosemeter waarschuwt de FreeStyle Libre niet bij een hypo of hyper.

Meer informatie op freestylelibre.nl.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.