17 APR. 2015

Vandaag verschijnt het boek 'Doe mij maar diabetes', waarvan per verkocht exemplaar 1 euro naar het Diabetes Fonds gaat. In Weert presenteert auteur Loes Heijmans-Beek het eerste exemplaar, samen met oud-Olympisch topsporter Bas van de Goor. 

Dagboek

Bijna een miljoen Nederlanders hebben diabetes. Zij lopen aan tegen veel onbegrip over wat het dagelijkse leven met diabetes inhoudt. Loes besloot haar dagboek met de wereld te delen. Ze geeft een kijkje in haar leven, vol frustraties, uitdagingen, dromen en echte liefde.

PDoe mij maar diabetesositief voorbeeld 

Loes (31 jaar) is zelfstandig ondernemer. Zij leeft elf jaar met diabetes en verlangt vaak terug naar haar onbezorgde leven voordat de diagnose gesteld werd. Maar het heeft het er haar niet van weerhouden om haar dromen waar te maken. Ze startte twee eigen bedrijven, trouwde met de liefde van haar leven en maakt mooie reizen. Diabetes is er altijd, er zijn regelmatig momenten dat ze haar insulinepomp het liefst door de kamer gooit, maar haar positieve instelling wint het van de frustratie.

Lovende reacties

Bas van de Goor, oud-Olympisch volleyballer met diabetes type 1 en oprichter van de Bas van de Goor foundation, zegt het over 'Doe mij maar diabetes': “Het is een geweldig boek, ik heb het in één ruk uitgelezen. Het geeft een goed beeld van het werkelijke leven met diabetes en bezorgde me kippenvel.”

Steun het Diabetes Fonds

Van elk verkocht boek gaat 1 euro rechtstreeks naar het Diabetes Fonds. Loes steunt hiermee onderzoek naar de genezing van diabetes. Het Diabetes Fonds is de grootste financier van diabetesonderzoeken in Nederland. 'Doe mij maar diabetes' is te koop bij diverse boekhandels.