12 OKT. 2017

In 2016 was voedingsdeskundige Vivian Acquah een van de winnaars van Het Beste Diabetesidee. Zij won met haar idee voor het tv-programma ‘Cooking Back To Our Roots’. Met dit tv-programma wil zij laten zien dat je gezonder kunt eten binnen je eigen cultuur. Bij veel niet-westerse bevolkingsgroepen is diabetes namelijk een onderwerp waar niet of nauwelijks over wordt gesproken.

Het informatieve tv-programma heeft veel bekende niet-westerse Nederlanders als gast en is vanaf 11 november te zien op RTV 7 en via Facebook Live. “Diabetes komt vaker voor bij Nederlanders met een niet-westerse achtergrond. Helaas krijgt deze bevolkingsgroep voedingsadviezen die vaak niet aansluiten bij de cultuur” legt Vivian uit. Met haar jonge assistente Lanaï Hodge praat ze in het programma met de rolmodellen Jetty Mathurin, Raja Felgata, Minchenu Maduro, Raquel Hodge, Sabra Rahiembaks en Charlene Austin.

Eerbetoon aan oma en zoon

Vivian kampte zelf jarenlang met overgewicht en kreeg voedingsadviezen die voornamelijk gebaseerd zijn op de westerse cultuur. Toen ze zwanger was, werd ze door de verloskundige meerdere keren gewaarschuwd omdat zij een hoog risico liep op het krijgen van zwangerschapsdiabetes. Op een gegeven moment had ze de hoop opgegeven om weer gezond te zijn. Haar zoon Orlando heeft haar geïnspireerd om het roer toch om te gooien. Vivian heeft haar oma verloren aan de gevolgen van diabetes en wil niet dat Orlando zijn moeder verliest aan de gevolgen van overgewicht. Cooking Back To Our Roots is een eerbetoon aan Vivians oma en zoon. Hiermee wilt zij de huidige en toekomstige generaties met een niet-westerse achtergrond inspireren om gezonder te koken binnen de eigen cultuur.

Uitzendingen

Bekijk de afleveringen van Cooking Back To Our Roots vanaf zaterdag 11 november wekelijks om 18.00 uur uitgezonden op RTV 7 of via Facebook Live wekelijks vanaf zondag 12 november om 17.00 uur.