11 SEP. 2018
Diabetes: één van de meest onderschat­te ziektes die er zijn

Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft diabetes en elke 10 minuten krijgt iemand de diagnose. Stel je eens voor dat je nooit meer ‘even snel’ iets kunt eten, drinken of doen en dat je iedere dag bezig bent met prikken, meten, rekenen en spuiten. Diabetes steelt zo je vrijheid, je gezondheid en in het ergste geval je leven. En wat je misschien nog niet wist: het kan iedereen overkomen, van kind tot topsporter. Dus ook jou.

Levensstijl en leeftijd spelen lang niet altijd een rol. Is de diagnose eenmaal gesteld, dan kan dat een enorme, voor anderen vaak onzichtbare, impact op je dagelijkse leven hebben. Zo kunnen velen nooit de deur uit zonder insuline, naalden, een pompje, een sensor en extra suiker. Weg spontaniteit.

Met diabetes leef je continu in angst voor complicaties. De helft van alle patiënten krijgt op termijn te maken met hart- en vaatziekten of nierfalen, met soms blindheid of een amputatie tot gevolg. Bovendien kan een misrekening grote gevolgen hebben, zoals een toeval, coma of zelfs overlijden. Weg onbezorgdheid.

We werken keihard aan een beter leven voor mensen met diabetes. Zo is er een kunstalvleesklier in ontwikkeling, die velen een leven gaat geven vrij van elke dag prikken, meten, rekenen en spuiten. Maar onze grote droom is natuurlijk om diabetes te kunnen genezen. En met jouw steun is er zicht op genezing voor mensen met diabetes.

Wil jij helpen hun vrijheid terug te geven?

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.