29 NOV. 2017

Maandag ontvingen 7 jonge veelbelovende wetenschappers van het Diabetes Fonds een beurs om nieuw onderzoek te doen. Daarvoor heeft het fonds het zogeheten ‘Fellowship-programma’.

Goede onderzoekers zijn enorm belangrijk voor goed wetenschappelijk onderzoek. Het Diabetes Fonds is daarom altijd op zoek naar nieuw talent. Op die manier blijven we in Nederland toponderzoek naar diabetes doen, en profiteren Nederlandse mensen met diabetes zo snel mogelijk van de nieuwste ontwikkelingen. Met een Fellowship-beurs kunnen jonge onderzoekers belangrijk onderzoek doen en zich vestigen in het diabetesveld.

Diverse projecten

Binnenkort starten 3 senior onderzoekers en 4 junior onderzoekers met hun onderzoek. Dit zijn enorm diverse projecten. Bijvoorbeeld onderzoek naar complicaties, onderzoek naar het verbeteren van diabetes type 2 en onderzoek naar nieuwe technieken om het lichaam te onderzoeken. In totaal steekt het Diabetes Fonds nu € 2.075.000 in nieuw wetenschappelijk onderzoek naar diabetes.

Maastricht sterk in diabetesonderzoek

De onderzoeken vinden plaats in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Maastricht. Er zijn maar liefst 4 onderzoekers uit Maastricht die een Fellowship in de wacht hebben gesleept. Wat een prestatie!

Alle Fellowship-onderzoeken:

Deze nieuwe onderzoeken gaan in 2018 van start en duren enkele jaren. Ze zullen stuk voor stuk belangrijke vragen beantwoorden over diabetes, en daarmee bijdragen aan betere behandelingen.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.