1 SEP. 2014

De eerste editie van de Royal Run, gisteren bij Paleis Soestdijk, was een groot succes. Achttienhonderd mensen deden mee aan dit hardloopevenement. Velen liepen voor het Diabetes Fonds; het evenement heeft 6.799 euro opgeleverd voor onderzoek naar de genezing en behandeling van diabetes.

Jan Altenburg, directeur Paleis Soestdijk, is trots op de Royal Run. Altenburg: "De Run geeft deelnemers de kans om op plekken te komen, die normaliter niet toegankelijk zijn voor het publiek." De keuze voor het Diabetes Fonds als goed doel was snel gemaakt; een van de werknemers van Paleis Soestdijk heeft een kind met diabetes.

Tot het uiterste

Deelnemer Esther Hofland: “Het parcours was super zwaar, maar ook ontzettend mooi. Ik ben tot het uiterste gegaan en heb mijn eerste 10 km uitgelopen. Mijn geliefde moeder is door diabetes getroffen en mijn broer kreeg gisteren ook te horen dat hij het heeft. Met hen en al die anderen voor ogen is het me gelukt om de finish te bereiken en een mooi bedrag op te halen voor onderzoek.”

Meeste geld opgehaald

Deelnemer Marion Tollenaar heeft samen met haar familieleden het meeste geld opgehaald; haar neefje Seppe van tien jaar heeft diabetes sinds hij 2,5 jaar oud is. Marion Tollenaar: “We hebben met familie en vrienden van de ouders van Seppe meegedaan. Zelfs in zijn woonplaats zijn bekenden bloemstukjes aan het verkopen voor Seppe, omdat ze zo graag willen dat hij beter wordt. We zijn trots op de opbrengst van €2.574,10”

Meedoen heeft zin

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Heel bijzonder dat zo veel mensen zich hebben ingespannen om geld op te halen voor het Diabetes Fonds. De meeste sponsorlopers liepen voor iemand die hun dierbaar is en diabetes heeft, hebben zelf diabetes of lieten zich sponsoren voor 1 miljoen Nederlanders met diabetes. Meedoen voor het Diabetes Fonds heeft zin, want zo kunnen wij blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes.

De Royal Run was mede een succes dankzij de sponsors: ABN AMRO, Nijhof,  Hoogland Dierdorp en Rivella.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.