15 MRT. 2017

Roche heeft vorige week voor het eerst de continue glucosesensor Eversense onderhuids bij drie mensen ingebracht. Het apparaat meet 90 dagen continu de suikerwaarde.

De Eversense is op dit moment de enige implanteerbare sensor die continu glucose meet (CGM). Het systeem wordt in eerste instantie in twee behandelcentra door een klein aantal mensen met diabetes gebruikt. 

Onderhuids 

De sensor is met een kleine ingreep onder de huid van de bovenarm bij de drie patiënten ingebracht. De sensor communiceert met een oplaadbare en afneembare zender die op de bovenarm wordt gedragen. Glucosegegevens en -trends zijn af te lezen met behulp van de Eversense app op een smartphone. Daarnaast geven zowel de zender als de smartphone app een signaal af wanneer de glucosespiegel te hoog of te laag is. Dankzij deze mogelijkheden hebben mensen met diabetes 24 uur per dag realtime inzicht in de glucosespiegel en kunnen o.a. nachtelijke hypo’s beter worden herkend.

Continu glucose meten

Het Eversense CGM systeem van Senseonics biedt tot 90 dagen inzicht in glucosewaarden, zonder de noodzaak om de sensor wekelijks te vervangen of om een extra ontvanger te gebruiken. Continue glucosemonitoring helpt mensen met diabetes om beter en met meer zelfvertrouwen om te gaan met hun diabetes. Het unieke onderhuidse Eversense CGM systeem geeft ze bovendien meer flexibiliteit en discretie.

Bron: Roche Diabetes Care

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.