22 JUN. 2015

Opgesloten worden in een kamer op de Grote Markt, en ontsnappen is alleen mogelijk na het oplossen van verschillende puzzels. In hartje Nijmegen kun je dinsdag 23 juni de ‘Escape Room’ van het Diabetes Fonds in. 

Tijdens het oplossen van de puzzels wordt het de deelnemers extra moeilijk gemaakt. Ze zullen plotseling hun focus volledig kwijtraken, net zoals gebeurt bij een te lage bloedsuiker – ook wel een hypo genoemd.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Je grip kwijt raken, dat gebeurt bij mensen met diabetes als ze een hypo hebben. Iedereen ervaart een hypo weer anders. Maar er is één gemeenschappelijke deler: je functioneren wordt op dat moment ernstig door beïnvloed. Als je er niet op tijd bij bent, is het zelfs levensbedreigend. Als Diabetes Fonds werken wij hard om de diabetes puzzel op te lossen, door onderzoek te doen. Dat is hard nodig om diabetes en de gevolgen ervan een halt toe te roepen.”

Wie de Escape Room in wil, kan zich aanmelden via info@diabetesfonds.nl of tussen 10.00 en 17.00 uur naar de Grote Markt komen. Deelname is gratis.