31 AUG. 2017

Vanaf 4 september kan er bij sommige collectanten naast contant geld ook met pin en contactloos gegeven worden. Maar liefst 21 goede doelen hebben de handen ineengeslagen en doen mee aan deze test, waarbij 500 nieuwe collectebussen worden ingezet.

Het afgelopen jaar waren er in Nederland voor het eerst meer pinbetalingen dan contante betalingen. Mensen hebben ook steeds vaker geen kleingeld meer in huis. Voor iedereen die toch graag wil geven, hebben de goede doelen nu een oplossing gevonden. Gezamenlijk komen zij met een hypermoderne collectebus, met ingebouwde pinautomaat.

Pinnen tijdens collecte Diabetes Fonds

Ook tijdens de collecteweek van het Diabetes Fonds, van 30 oktober t/m 4 november, kan óók met pin en contactloos gegeven worden. In 48 gemeentes loopt een gedeelte van de collectanten met deze nieuwe collectebussen. Als blijkt dat de test succesvol is, zullen dit er in de komende jaren meer worden.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid en anonimiteit van de gift staan centraal bij deze nieuwe vorm van collecteren. De collectebus kan alleen worden ingezet door goede doelen met een CBF-keurmerk, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen. Bovendien zijn de collectanten te herkennen aan hun legitimatiebewijs. De collectebussen worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend collecterend goed doel. Zo worden de kosten gedeeld door de goede doelen gezamenlijk en blijven ze beperkt.

Iedereen vrij van diabetes, daar collecteren wij voor

Dit jaar collecteren we van 14 t/m 19 oktober. Doe je ook mee?

Dit jaar collecteren we van 14 t/m 19 oktober. Doe je ook mee?