1 MRT. 2021
MyDiaMate app voor beter omgaan met diabetes

Vanaf nu is de app 'MyDiaMate' beschikbaar, ontwikkeld door Amsterdam UMC met steun van het Diabetes Fonds. Deze gratis app helpt volwassenen met diabetes type 1 bij het 'mentaal fit' blijven.

Via MyDiaMate krijg je informatie, tips en oefeningen om beter om te gaan met stress, wisselingen in bloedsuikerwaarden, vermoeidheid en een sombere stemming. Het is een zelfhulp-app zonder begeleiding, die je gebruikt op je telefoon, tablet of pc.

Verkozen tot Beste Diabetesidee

MyDiaMate is ontwikkeld door het Diabetes Mentaal team van Amsterdam UMC, onder leiding van Frank Snoek, hoogleraar medische psychologie. Dat kon gebeuren dankzij steun van het Diabetes Fonds, dat het project eerder verkoos tot ‘Het Beste Diabetesidee’.

Aan de slag met MyDiaMate?

MyDiaMate is te gebruiken via het online platform van Minddistrict. Zie mydiamate.nl voor meer informatie en instructies om het te installeren. (Let op: MyDiaMate is niet te downloaden uit de Apple Store of Google Play Store.)

Update 4 oktober 2022: MyDiamate is vanaf 1 december tijdelijk niet beschikbaar. 

Voor iedereen beschikbaar

De app is uitgebreid getest door mensen met diabetes en is nu landelijk beschikbaar. In de komende twee jaar wordt onderzocht wat gebruikers vinden van de app en hoe tevreden ze zijn. Dat wordt financieel ondersteund door Novo Nordisk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.

Foto: guteksk7 / shutterstock.com