17 APR. 2019

Voor Het Beste Diabetesidee stellen we € 150.000 beschikbaar om goede ideeën uit te voeren. Wij zijn op zoek naar praktische oplossingen waarmee mensen met diabetes op de korte termijn geholpen zijn. Heb jij een goed idee dat het leven met diabetes makkelijker, handiger of zorgelozer maakt? Stuur het dan voor 6 mei in voor Het Beste Diabetesidee van 2019.

Iedereen met een goed diabetesidee kan meedoen. Van ouders van kinderen met diabetes, tot bedrijven of onderzoekers die kennis willen vertalen naar bruikbare toepassingen. Het idee kan van alles zijn, bijvoorbeeld een praktisch hulpmiddel, evenement, documentaire, training of app. Het doel van het idee is om de gezondheid en/of kwaliteit van leven van mensen met diabetes op korte termijn te verbeteren. Zo maakte Willeke het kinderboek ‘Mama heeft diabetes’ na het winnen van Het Beste Diabetesidee van 2017.

Hoe werkt het?

Tot 6 mei kun je je diabetesidee insturen. Op 19 juni maakt de jury bekend welke ideeën doorgaan naar de tweede ronde. Vervolgens werk je je idee uit tot een haalbaar plan. De bekendmaking van Het Beste Diabetesidee (of -ideeën) van 2019 vindt plaats op 13 november.

Stuur Het Beste Diabetesidee in

Heb je een goed idee waarmee je het leven met diabetes kunt verbeteren? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur het voor 6 mei 13:00 uur op. Wij zijn benieuwd!