6 MEI 2015
Royal Run

Vanaf vandaag start de inschrijving voor de tweede editie van de Royal Run. Zondag 30 augustus klinkt het startschot van deze Koninklijke hardloopwedstrijd. Een uniek sportief evenement in het park en de bossen van Paleis Soestdijk. De eerste editie was binnen de kortste keren uitverkocht. De organisatie heeft het Diabetes Fonds omarmd als goed doel en roept deelnemers op zich te laten sponsoren. 

Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie besloten dit jaar meer deelnemers toe te laten. Pieter Landman vertelt: “Vorig jaar hebben we belangstellenden moeten teleurstellen. Dat is nooit leuk. Daarom hebben we dit jaar extra ruimte gecreëerd. We verwachten zo’n 2500 lopers aan de start en houden 25 startbewijzen achter de hand, zodat mensen die zich voor het Diabetes Fonds laten sponsoren toch nog mee kunnen doen. We hopen natuurlijk dat ook mensen die zich via de reguliere weg inschrijven zich laten sponsoren via www.DiaBeatit.nl/royalrun of een donatie doen bij inschrijving.”

Verschillende afstanden en starttijden

Deelnemers kunnen kiezen om 3.5 km, 7 km of 10.5 km te lopen in een historische Koninklijke omgeving. Ze lopen vlak langs het beroemde bordes van Paleis Soestdijk en door het bos achter het paleis. Dit bos is normaal hermetisch gesloten voor alle bezoekers, maar is deze dag speciaal en exclusief voor de Royal Run deelnemers geopend. Start en de finish zijn gelegen aan de brede Watertorenlaan, vlakbij de Oranjerie van het paleis. De deelnemers hebben gratis toegang tot het park. Supporters en familie kunnen tegen een gereduceerd tarief het park bezoeken en de deelnemers aanmoedigen.

Een feest om mee te doen

Deelneemster Marion Tollenaar is vorig jaar samen met haar familieleden een actie gestart voor haar neefje Seppe van tien jaar met diabetes. Marion Tollenaar: “Het was een feest om mee te doen. Dit jaar doen we zeker weer mee. We willen zo graag dat Seppe beter wordt en niet meer hoeft te prikken, daarom gaan we ons weer laten sponsoren om zo geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van diabetes.”

Inschrijving en toegangskaarten voor de Royal Run

De inschrijfkosten bedragen € 19,50 per deelnemer. De deelnemers krijgen hier onder meer voor: gratis toegang tot het park van het paleis, startnummer met tijdregistratie, herinneringsmedaille, fles sportdrank en persoonlijke foto- en videoregistratie. Supporters, vrienden, familie die zelf niet meelopen, betalen voor de toegang voor het park van het paleis een gereduceerd tarief. Ga voor alle informatie en inschrijven naar www.royalrun.nl