29 FEB. 2016

Wandelen voor een toekomst zonder diabetes! Hopelijk gaan veel mensen dat doen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Inschrijven kan vanaf vandaag. Deze 100ste editie is populairder dan ooit dus wees er snel bij. 

Wie zich heeft ingeschreven voor de Vierdaagse, kan zich via DiaBeatit.nl aanmelden om te lopen voor het Diabetes Fonds. Laat je sponsoren en maak belangrijk onderzoek mogelijk naar de genezing van diabetes! Uiteraard zijn op DiaBeatit.nl ook donaties voor onze Vierdaagselopers meer dan welkom.

Persoonlijke drijfveer

Een van de wandelaars die voor het Diabetes Fonds loopt is Gerdien Ridderhof. Zij doet voor de 2e keer mee, vorig jaar haalde zij ruim € 1.400 op voor onderzoek naar diabetes. Haar drijfveer: “Mijn zusje Marinke kreeg op haar 8e diabetes type 1. De impact was enorm. Ineens moest ze 6 keer per dag in haar vingers prikken. Dat maakte indruk op mij.”

Wandelen houdt gezond

Veel mensen wandelen niet alleen voor de gezelligheid en de prestatie, maar ook voor hun gezondheid. Wandelen is goed voor iedereen en zeker voor mensen met diabetes. Want het verkleint de kans op complicaties van diabetes, zoals hart- en vaatziekten. Dit bleek uit onderzoek van prof. dr. Maria Hopman in 2012, mogelijk gemaakt door het Diabetes Fonds.

Ga naar www.DiaBeatit.nl/nijmeegsevierdaagse en steun de wandelaars voor een toekomst zonder diabetes. 

 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.