28 SEP. 2014

Mensen met diabetes type 2 die een dieet met weinig koolhydraten volgen, voelen zich beter dan mensen met diabetes die een dieet met weinig vet volgen. Dit komt uit een Zweeds onderzoek.

De onderzoekers deelden een groep van 60 mensen met diabetes type 2 in twee groepen. De ene helft van de groep volgde een dieet met weinig koolhydraten, de andere helft een dieet met weinig vet. Zij volgden het dieet twee jaar lang.

Bloedsuiker

In beide groepen kregen  de vrouwen 1600 calorieën per dag en de mannen 1800 calorieën per dag. Na een jaar was het gewichtsverlies voor beide groepen gelijk, maar het effect op de bloedsuiker was beter bij de mensen die een laagkoolhydraat dieet volgden.

Kwaliteit van leven

De groep die het dieet met weinig koolhydraten volgde, voelde zich ook beter. Hun algemene gezondheid en fysieke toestand was verbeterd. En zij hadden minder pijn. Bij de andere groep was dit niet het geval.

Een onderzoeksgroep van 60 mensen is niet groot. Er is meer onderzoek nodig om met zekerheid te kunnen zeggen dat een dieet met weinig koolhydraten kwaliteit van leven verbetert.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!