4 FEB. 2015

Donderdag presenteert de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) de herziene Voedingsrichtlijn voor diabetes. De herziening van de richtlijn is gefinancierd door het Diabetes Fonds, dat de adviezen ook heeft verwerkt tot een nieuwe brochure voor mensen met diabetes.

Met diabetes heb je veel profijt van gezond eten, onder andere minder kans op complicaties. Wat is gezond? Daar zijn veel verschillende meningen over. Daarom vergeleken wetenschappers van de VU in Amsterdam de meest recente en betrouwbare onderzoeken.

Herziening richtlijn

De resultaten van het onderzoek zijn verwerkt tot adviezen voor diëtisten en zorgverleners, in de ‘NDF Voedingsrichtlijn Diabetes 2015’. Het is een herziene versie van de richtlijn voor diabetes uit 2010. Beide onderzoeken zijn gefinancierd door het Diabetes Fonds.

Advies op maat

Verschillende voedingspatronen zijn geschikt bij diabetes. De nieuwe richtlijn legt minder nadruk op hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten iemand moet eten. Het gaat meer om gezonde keuzes die zijn aangepast op iemands wensen, voorkeuren en energiebehoefte, want iedereen zit anders in elkaar. Hier kan een diëtist bij helpen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!