13 OKT. 2014

Ingezonden brief NRC Next 13 oktober 2014

Collecteren heeft wel degelijk zin!

Over 2 weken staat er een collectant van het Diabetes Fonds voor de deur. Een van onze 25.000 vrijwilligers, die de snelst groeiende chronische ziekte van Nederland een halt wil toe roepen. En vaak een broer, zus of kind heeft met diabetes. Zij hebben het meest last van de tendentieuze berichtgeving rondom de goede doelen, ook in nrcnext. De suggestieve cover van 10 oktober wekt op z’n minst de indruk dat goede doelen niet netjes met het ingezamelde geld omgaan. Onterecht. Veruit de meeste mensen bij de goede doelen hebben het hart op de juiste plaats. En zijn zo idealistisch om te denken dat zij het verschil kunnen maken.

De gezondheidsdoelen zoals het Diabetes Fonds investeren jaarlijks zo'n 300 miljoen in wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, vrijwel zonder overheidssubsidies. Met succes. Vandaag nog werd bekend dat er in de VS een doorbraak is gerealiseerd die de genezing van diabetes dichterbij brengt. In Nederland betaalt het Diabetes Fonds onderzoek dat die doorbraak kan helpen versnellen. Daar doen we het voor.

In elke branche worden fouten gemaakt, ook in de onze. Maar het is buitengewoon schadelijk dat nrcnext de fouten van enkele individuen op een hele sector projecteert. Want als mensen de deur dicht gooien voor onze collectanten, zijn daar 1 miljoen Nederlanders met diabetes het slachtoffer van.
Daarom zou ik iedereen willen vragen onze collectanten niet in de kou te laten staan. Ze verdienen het om enthousiast te worden ontvangen.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk naar de genezing.

Maak meer onderzoek mogelijk naar de genezing.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk naar de genezing.

Maak meer onderzoek mogelijk naar de genezing.

Meer nieuws

Onderwerpen

Collecte