29 AUG. 2014

Je dag beginnen met een ontbijt houdt je bloedsuiker stabiel. Maar het helpt niet per se om af te vallen, zeggen Britse onderzoekers.

Het advies is altijd: begin je dag met een ontbijt. Dat zou belangrijk zijn om je lichaam op gang te brengen, en het voorkomt lekkere trek en snoepen. Dat advies is maar voor een deel waar, zeggen Britse onderzoekers.

Niet meer calorieën

De onderzoekers volgden 6 weken lang een groep mensen waarbij een deel wel en een ander deel niet ontbeet. Mensen in het onderzoek die het ontbijt overslaan, eten de rest van de dag niet meer calorieën. Er is dus geen bewijs dat ze meer snoepen.

Betere bloedsuiker

Mensen die wél ontbijten, verbruiken meer calorieën doordat ze overdag meer bewegen. Uiteindelijk kwamen de groepen ongeveer op hetzelfde uit, met één groot verschil: de groep die ontbijt heeft stabielere bloedsuikerwaarden.

Hoe zit het nou?

De onderzoekers denken dat mensen die regelmatig ontbijten over het algemeen slanker zijn en meer bewegen. Ze leven vaak ook in andere opzichten gezonder. Er is dus voor gezondheid en afvallen meer nodig dan ontbijten. Maar voor een goede bloedsuiker is ontbijten goed.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.