14 OKT. 2013


Een kleine 200 deelnemers aan de DiaBeatit Run hebben zaterdag de trap van de Euromast beklommen en in estafette een dubbele marathon (84 kilometer) van Rotterdam naar Amsterdam gelopen. De lopers lieten zich sponsoren voor het Diabetes Fonds: de opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes.

Het hardloopevenement heeft 71.500 euro opgebracht, maakte de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (Sport, Zorg en Welzijn) zaterdagavond bekend bij de finish voor het Olympisch Stadion. Eerder op de dag gaf burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam het startsein en beklom hij zelf de eerste 30 meter van de 589 traptreden van de Euromast.

In een reactie zegt directeur Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds: ‘Deze eerste DiaBeatitRun levert een  geweldige bijdrage voor onderzoek naar het voorkomen en genezen van diabetes. Ik ben zeer trots op alle lopers en op het eindbedrag. Gezien de snelle groei van diabetes met 240 nieuwe patiënten per dag kunnen we het bedrag heel goed gebruiken. Alle lopers, vrijwilligers, sponsors en hoofdsponsor Mediq; bedankt!’

Op de hoogte gehouden worden van de Diabeatit Run voor volgend jaar? Stuur een mailtje naar: info@diabeatitrun.nl. Dan laten we het u weten zodra de inschrijving geopend is.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.