Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

25 NOV. 2020

Veiligheid metformine in het nieuws

Bepaalde partijen van drie merken metformine bevatten mogelijk een te hoge hoeveelheid NDMA. De hoeveelheid zit nét boven de veiligheidslimiet. Er is geen reden tot zorg.
Lees dit nieuws
19 NOV. 2020

Check je klachten met Harten­kaart van de Hartstich­ting

Diabetes en hartfalen komen vaak samen voor. Hartfalen, blijft vaak lang onopgemerkt. Hoe herken je zelf klachten van hartfalen? Daarvoor maakte de Hartstichting de Hartenkaart.
Lees dit nieuws
13 NOV. 2020

Update van Voedings­richt­lijn en brochure gezond eten met diabetes

Vandaag is een herziene Voedingsrichtlijn diabetes uitgebracht door de Nederlandse Diabetes Federatie. De voedingsadviezen kregen een update en uitbreiding vanuit de wetenschap. 
Lees dit nieuws
11 NOV. 2020

Aantal mensen met diabetes stijgt naar ruim 1,4 miljoen in 2040

Nieuwe cijfers over diabetes van het Nivel en het RIVM geven zicht op het aantal Nederlanders met diabetes en de samenhangende aandoeningen. Dat aantal blijft ook de komende jaren stijgen.
Lees dit nieuws
22 OKT. 2020

Miljoen euro voor onderzoek poep­transplan­tatie bij diabetes type 1

Voor onderzoek naar de rol van darmbacteriën bij diabetes type 1 krijgt Amsterdam UMC een miljoen euro van het Diabetes Fonds en stichting DON.
Lees dit nieuws
13 OKT. 2020

Nog steeds moeilijk om te kiezen voor gezond in super­markten

Uit onderzoek blijkt dat supermarkten gezonde voeding nog te weinig stimuleren, met onderling grote verschillen. Er kan nog veel verbeteren.
Lees dit nieuws
12 OKT. 2020

Het belang van bredere sensorver­goeding

Hoewel flash glucosemonitoring inmiddels breed wordt vergoed, geldt dat nog niet voor een realtime continue glucosemeter. Daarom strijden Loes en Orietta van de initiatiefgroep Sensorvergoeding nog...
Lees dit nieuws
6 OKT. 2020

Kunst­alvleesklier van Inreda in aankomend project met Menzis

De kunstalvleesklier gaat geleidelijk op de markt komen. Inreda Diabetic start een project samen met zorgverzekeraar Menzis, in 5 ziekenhuizen.
Lees dit nieuws
1 OKT. 2020

Appeltje-eitje: een maand lang gezond en betaalbaar eten

Gezond en tegelijkertijd betaalbaar eten is lang niet altijd even makkelijk. Daarom start vandaag de campagne Appeltje-eitje van het Diabetes Fonds en Philips.
Lees dit nieuws
30 SEP. 2020

Het corona­virus (COVID-19) en diabetes: 6 vragen en antwoor­den

Loop je met diabetes meer risico op het coronavirus, of word je zieker als je COVID-19 hebt? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen.
Lees dit nieuws
17 SEP. 2020

Tweede Kamer wil extra inzet op gezonde leefstijl

Welke aanvullende maatregelen op het Preventieakkoord gaat staatssecretaris Blokhuis van VWS nemen om Nederland gezonder te maken? Deze vraag van verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer...
Lees dit nieuws
31 JUL. 2020

Diabetes Fonds roept op nieuwe Britse-obesitas aanpak te volgen

Het Diabetes Fonds is positief over de plannen van de Britse overheid om de obesitas-epidemie aan te pakken. Ze gaan op een aantal punten verder dan het Preventieakkoord.
Lees dit nieuws