Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

1 NOV 2018

Het Pioppi-dieet

Het Pioppi-dieet is in opkomst. Het zou een gunstig effect hebben op je gezondheid, maar wat is het Pioppi-dieet precies? 
Lees dit nieuws
29 OKT 2018

Collectant­en openen deuren naar de genezing van diabetes

Van 29 oktober tot en met 3 november vindt de jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds plaats. In het hele land gaan 22.000 vrijwilligers door weer en wind de straat op om te collecteren. Zij...
Lees dit nieuws
24 OKT 2018

Mogelijk nieuwe behande­ling zonder insuline voor diabetes type 2

Er is mogelijk een nieuwe behandeling ontdekt voor mensen met diabetes type 2 die insuline gebruiken. Door de nieuwe behandeling zou het niet meer nodig zijn om insuline te spuiten
Lees dit nieuws
18 OKT 2018

Een maand lang in bed

Wat gebeurt er met je lichaam als je een maand lang in bed ligt? Kunstenares Yiyun en onderzoekers uit Maastricht gaan dit experiment aan.
Lees dit nieuws
11 OKT 2018

Manifest leefstijl­genees­kunde aangeboden aan minister

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (NILG) roept het parlement op om leefstijlgeneeskunde te gebruiken als oplossing tegen de stijgende zorglasten en -kosten.
Lees dit nieuws
8 OKT 2018

€ 179.479 opgehaald met New York Mini Marathon

De deelnemers van de New York Mini Marathon, het nieuwe hardloopevenement van het Diabetes Fonds, hebben afgelopen zaterdag samen € 176.901 opgehaald in Rotterdam.
Lees dit nieuws
26 SEP 2018

Twee miljoen voor onder­zoeken diabetes type 2

Wat gaat hét verschil maken bij het voorkomen en stoppen van diabetes type 2? Het Diabetes Fonds investeert samen met ZonMw twee miljoen euro in twintig nieuwe onderzoeken die kunnen leiden tot...
Lees dit nieuws
25 SEP 2018

Hand­leiding huisartsen over leefstijl bij diabetes type 2

Veel huisartsen zijn er niet bedacht op dat door een gezonde leefstijl bij diabetes type 2, mensen minder medicatie nodig kunnen hebben. 
Lees dit nieuws
11 SEP 2018

Diabetes: één van de meest onderschat­te ziektes die er zijn

Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft diabetes en elke 10 minuten krijgt iemand de diagnose. Stel je eens voor dat je nooit meer ‘even snel’ iets kunt eten, drinken of doen en dat je iedere dag...
Lees dit nieuws
20 AUG 2018

Vleesrijk kool­hydraatarm eten is ongezond

Het eten van een matige hoeveelheid koolhydraten en eiwitten en vetten uit plantaardige bronnen geeft de laagste kans op overlijden. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek gepubliceerd in de Lancet.
Lees dit nieuws
19 JUL 2018

Jessica Mendels lanceert boek Illie Billie

Jessica Mendels heeft het kinderboek ‘Illie Billie is jarig’ gepresenteerd. Het boek laat aan kinderen en ouders zien dat eten met minder suiker lekker en gezond kan zijn.
Lees dit nieuws
11 JUL 2018

Minder koolhydraten of minder vet eten bij diabetes type 2?

Wat werkt beter bij diabetes type 2, koolhydraatbeperkt of vetarm eten? Prof. Hanno Pijl onderzocht dit verder door meerdere onderzoeken samen te voegen. Hieruit bleek dat het eten van minder...
Lees dit nieuws