Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

21 NOV 2018

Minder suiker, maar nog niet volgens de richtlijnen

Nederlanders krijgen gemiddeld minder suiker binnen, zo blijkt uit de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) van het RIVM. Een ontwikkeling die het Diabetes Fonds uiteraard toejuicht. Maar hoewel de...
Lees dit nieuws
19 NOV 2018

Diabetes Fonds start Nationale Suiker Challenge

Het Diabetes Fonds start vandaag met de Nationale Suiker Challenge: een week lang eten en drinken zonder toegevoegde suikers. 30.000 mensen hebben zich ingeschreven en gaan de uitdaging aan.
Lees dit nieuws
14 NOV 2018

Wereld Diabetes Dag

Het is Wereld Diabetes Dag. Wij denken vandaag aan alle 1,2 miljoen mensen met diabetes. Alle kinderen, vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s; iedereen. Diabetes heb je niet alleen.
Lees dit nieuws
9 NOV 2018

Hersen­schade al zichtbaar bij pre­diabetes

Bij mensen met prediabetes – een voorstadium van diabetes type 2 – is al lichte schade aan de witte stof van hun hersenen te zien. Dat blijkt uit de Maastricht studie, een langlopende studie van...
Lees dit nieuws
1 NOV 2018

Het Pioppi-dieet

Het Pioppi-dieet is in opkomst. Het zou een gunstig effect hebben op je gezondheid, maar wat is het Pioppi-dieet precies? 
Lees dit nieuws
29 OKT 2018

Collectant­en openen deuren naar de genezing van diabetes

Van 29 oktober tot en met 3 november vindt de jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds plaats. In het hele land gaan 22.000 vrijwilligers door weer en wind de straat op om te collecteren. Zij...
Lees dit nieuws
24 OKT 2018

Mogelijk nieuwe behande­ling zonder insuline voor diabetes type 2

Er is mogelijk een nieuwe behandeling ontdekt voor mensen met diabetes type 2 die insuline gebruiken. Door de nieuwe behandeling zou het niet meer nodig zijn om insuline te spuiten
Lees dit nieuws
18 OKT 2018

Een maand lang in bed

Wat gebeurt er met je lichaam als je een maand lang in bed ligt? Kunstenares Yiyun en onderzoekers uit Maastricht gaan dit experiment aan.
Lees dit nieuws
11 OKT 2018

Manifest leefstijl­genees­kunde aangeboden aan minister

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (NILG) roept het parlement op om leefstijlgeneeskunde te gebruiken als oplossing tegen de stijgende zorglasten en -kosten.
Lees dit nieuws
8 OKT 2018

€ 179.479 opgehaald met New York Mini Marathon

De deelnemers van de New York Mini Marathon, het nieuwe hardloopevenement van het Diabetes Fonds, hebben afgelopen zaterdag samen € 176.901 opgehaald in Rotterdam.
Lees dit nieuws
26 SEP 2018

Twee miljoen voor onder­zoeken diabetes type 2

Wat gaat hét verschil maken bij het voorkomen en stoppen van diabetes type 2? Het Diabetes Fonds investeert samen met ZonMw twee miljoen euro in twintig nieuwe onderzoeken die kunnen leiden tot...
Lees dit nieuws
25 SEP 2018

Hand­leiding huisartsen over leefstijl bij diabetes type 2

Veel huisartsen zijn er niet bedacht op dat door een gezonde leefstijl bij diabetes type 2, mensen minder medicatie nodig kunnen hebben. 
Lees dit nieuws