22 APR. 2016
Prof. dr. Eelco de Koning winnaar Corona-Gallina Onderzoeks­prijs

Prof. dr. Eelco de Koning heeft de Corona-Gallina Onderzoeksprijs 2016 gewonnen, voor zijn belangrijke werk voor transplantatie van insulineproducerende cellen.

Donderdagavond 21 april kreeg prof. dr. Eelco de Koning een prijs voor zijn werk aan transplantatie van eilandjes van Langerhans bij diabetes type 1. De Koning werktaan het Leids Universitair Medisch Centrum en het Hubrecht Instituut.

Belangrijk werk

De jury heeft De Koning unaniem tot winnaar gekozen. Sybilla Dekker, voorzitter van de jury: ‘Eelco de Koning heeft op overtuigende wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan innovatief fundamenteel diabetesonderzoek. Als jury hebben wij hoge verwachtingen van zijn vervolgonderzoek naar stamceltherapieën en eilandjestransplantatie.’

Vervolgonderzoek

De Corona-Gallina Onderzoeksprijs brengt 50.000 euro met zich mee voor vervolgonderzoek, financieel mogelijk dankzij een bevlogen donateur. Eerdere winnaars van de prijs zijn prof. dr. Bart Roep (Leids Universitair Medisch Centrum) en prof. Patrick Schrauwen (Maastricht UMC+).

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk naar de genezing.

Maak meer onderzoek mogelijk naar de genezing.