8 NOV. 2013

Het onderzoek naar de ontwikkeling van een kunstalvleesklier scoorde goed bij de verkiezing voor de Herman Wijffels innovatieprijs van de Rabobank. Heel goed zelfs, want Project Kunstalvleesklier won de publieksprijs van 5.000 euro!

Mensen stemden massaal op de kunstalvleesklier. Dat laat zien hoe groot de behoefte is aan oplossingen voor diabetes type 1. De kunstalvleesklier is een apparaat dat automatisch de bloedsuiker regelt, zonder dat mensen zelf nog bloedsuiker hoeven te meten of insuline te spuiten.

Stapje dichterbij

Met de gewonnen prijs komt de kunstalvleesklier weer dichterbij. De onderzoekers willen nu doorgaan met meer onderzoek, het apparaat verder ontwikkelen en het gebruiksgemak testen, in overleg met patiënten. Stappen die uiteindelijk moeten leiden tot een werkende kunstalvleesklier.

Dringend hulp nodig

We zijn er nog niet! Help mee en versnel de ontwikkeling van de kunstalvleesklier. Want daarvoor is nog een bedrag van 500.000 euro nodig. Daarmee kunnen de onderzoekers de techniek verbeteren en de kunstalvleesklier beschikbaar maken voor mensen met diabetes type 1.

 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.

Maak meer onderzoek mogelijk voor een beter leven met diabetes.