5 MRT. 2013

Een insulinepen met een lampje voor in het donker. Dat is het product dat Sugarbabes Merel, Renske en Mariken uit 5 vwo van het Augustinianum bedachten. Met de ‘Insulight’ wonnen zij de schoolopdracht die het Augustinianum in samenwerking met het Diabetes Fonds heeft opgesteld.

De afgelopen maanden werkten bijna 100 leerlingen van het Augustinianum aan de opdracht om een nieuw of verbeterd product te ontwerpen. Een product dat helpt om diabetes type 2 te voorkomen, uit te stellen of het leven met diabetes makkelijker te maken. Op maandag 4 maart heeft de jury van het Diabetes Fonds de ‘InsuLight’ tot winnaar verkozen.

De jury was onder de indruk van de producten. Naast de InsuLight werd de makkelijke-onder-je-voet-kijk-spiegel bedacht om voetproblemen bij mensen met diabetes te voorkomen. De Bionic Push up BH voor vrouwen als extra plek om de pomp op te bergen, en zorgt voor een cup meer. Om te zorgen dat kinderen ’s nachts niet wakker worden doordat zij op hun pomp liggen, werd de Pumpillow bedacht. En een variant voor kinderen: een lieve knuffel waar de pomp in kan worden gestopt.

Docent Wilma Paulij is erg trots op haar leerlingen “Ze hebben zich erg goed verdiept in het grote maatschappelijke probleem diabetes. De ziekte kwam heel dichtbij met de toneelvoorstelling Candy van Izaira Kersten, de ambassadrice van het Diabetes Fonds. Daarnaast zijn er verschillende mensen met diabetes in de klas geweest waaronder twee docenten.”

De winnaars Merel, Renske en Mariken vertellen enthousiast: ”Je weet wel een beetje wat het is, maar nu hebben we ook geleerd hoe het is om ermee te leven. Het zou wel heel cool zijn als we hiermee mensen met diabetes echt kunnen helpen.” 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.