15 OKT. 2013

Ook het Diabetes Fonds vraagt het deze week: hebt u zich al aangemeld als donor? Want voor mensen met diabetes zijn donororganen vaak levensreddend. Zo kunnen ernstig zieke mensen met een nieuwe alvleesklier en nieren toch nog een toekomst tegemoet zien.

Deze week staat Nederland in het teken van orgaan- en weefseldonatie. In de Donorweek vraagt iedereen een ander of hij al geregistreerd staat als donor, ja of nee. Het tekort aan orgaandonoren kunnen we alleen samen oplossen.  Mensen met diabetes en ernstige complicaties bijvoorbeeld kunnen blijven leven dankzij een nier- of alveeskliertranplantatie, of allebei.

Zeg ook ja!

Steeds belangrijker is ook de transplantatie van insulineproducerende cellen uit de alvleesklier. Dat is een uitkomst voor mensen met diabetes type 1 die hun bloedsuiker niet stabiel krijgen.  Daardoor kunnen mensen weer echt leven en hebben ze minder last van de slopende gevolgen van diabetes.

Of u nu oud, jong, dik, dun, gezond of ziek bent: iedereen van 12 jaar en ouder kan zich aanmelden als donor. Als meer Nederlanders zich als donor registreren, kunnen meer levens worden gered.

Meer weten en eenvoudig aanmelden? Kijk op www.jaofnee.nl

 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.