23 JAN. 2015

Het schilderij ‘Suikertantes’ dat kunstenares Christy Jansen speciaal voor de 13-jarige Niek met diabetes maakte, wordt geveild door Loods5 in Zaandam. De opbrengst van het kunstwerk gaat geheel naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek. Een bod uitbrengen kan via info@diabeatit.nl of in de winkel.

De werken van kunstenares Christy Jansen worden gekenmerkt door heel veel kleur en vrolijkheid, een soort feel-good-art. De kunstenares weet dat mensen met diabetes wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. Charlotte Eversdijk, hoofd styling bij Loods 5 Zaandam is enthousiast over het doek: “Ik denk dat dit unieke doek iedere woonkamer op kan leuken. Ook in een kantoorpand of hotel kan het zeker een mooie plek krijgen. Tot die tijd kan iedereen van het vrolijke doek genieten in Loods 5. Alleen voor een heel mooi bod laten we het schilderij gaan.”

Speciaal voor de 13-jarige Niek

De 13-jarige Niek met diabetes was voor Christy Jansen reden genoeg om het doek voor het Diabetes Fonds te maken. Zij vertelt: “Kunst brengt mensen mooie dingen. Daardoor ben ik ook in contact gekomen met Ans Lemmerman, de moeder van Niek. Aan de zorgen van Ans merk ik dat het enorme impact heeft. Niek is af en toe zo ernstig ziek dat hij niet eens naar school kan. Het zou zo fijn zijn als het onderzoek voor oplossingen kan zorgen. Dat ik daaraan kan bijdragen door dit kunstwerk te veilen, voelt goed.”

Grootste wens

De moeder van Niek voelt zich zeer vereerd en hoopt dat er mooie biedingen worden uitgebracht. Ans: Sinds mijn zoon Niek op zijn 9de diabetes heeft gekregen, volg ik het onderzoek op het gebied van diabetes op de voet. Er worden mooie stappen gemaakt. Ik wil niets liever dan de genezing van diabetes meemaken. Voor Niek, maar zeker ook voor al die andere 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland.”

Het schilderij is te zien in Loods 5 Zaandam . Er is een speciale stijlkamer voor het schilderij ingericht in de inspiratiestraat. De afmetingen van het schilderij zijn 160/120/4 cm. Het schilderij is een gesigneerd uniek exemplaar, geschilderd met acrylverf op canvas. Een bod uitbrengen kan via info@diabeatit.nl of in de winkel. 

Kom in actie voor het Diabetes Fonds

Laat je inspireren en zet makkelijk een actie op. Wij helpen je om je actie tot een succes te maken.

Laat je inspireren en zet makkelijk een actie op. Wij helpen je om je actie tot een succes te maken.