24 FEB. 2015
Foto Gezondheidscheck

Gemakkelijk met 1 vragenlijst meerdere ziektes opsporen, zoals diabetes type 2. Dat kan nu met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Dit is een initiatief van verschillende gezondheidsorganisaties, waaronder het Diabetes Fonds. De vragenlijst spoort gezondheidsrisico’s op, helpt mensen om op tijd in te grijpen en verwijst waar nodig door.

Diabetes voorkomen

De test maakt mensen bewust van eventuele gezondheidsrisico’s. Met een verhoogd risico op diabetes type 2 is het mogelijk om met aanpassingen in je leefstijl de ziekte uitstellen of zelfs te voorkomen. Elk jaar zonder diabetes, is een gewonnen jaar!

Snel inzicht in risico’s

Voor dit initiatief wordt intensief samengewerkt met onder andere Hartstichting, Nierstichting, Longfonds, huisartsen, bedrijfsartsen en de GGD. Het NIPED heeft het resultaat van deze samenwerking omgezet in een online platform waar mensen snel inzicht krijgen in hun risico op diabetes type 2, hart- en vaatziekten, nierschade en COPD. Er wordt gewerkt aan andere modules zodat ook andere gezondheidsrisico’s in kaart gebracht kunnen worden.

Vroege opsporing is van groot belang

Naar schatting zijn er in Nederland 200.000 mensen met diabetes type 2, die nog niet weten dat ze diabetes hebben. Hoe eerder diabetes aan het licht komt, hoe beter voor de gezondheid. Daarom investeert het Diabetes Fonds al jarenlang in manieren om diabetes type 2, of een hoog risico hierop, op te sporen met een verantwoorde vragenlijst. Lees hier meer over.

Voor meer informatie en het invullen van de Persoonlijke Gezondheidscheck: www.persoonlijkegezondheidscheck.nl

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.