28 SEP. 2015
Unieke samenwerking helpt voetproblemen te bestrijden

Een speciale schoenencollectie voor mensen met beginnende diabetes levert tot nu toe bijna € 200.000 op voor het Diabetes Fonds. Hiermee wordt wetenschappelijk onderzoek naar voetproblemen bij mensen met diabetes gefinancierd. De eerste twee onderzoeken zijn inmiddels gesubsidieerd en van start gegaan. 

Update 20 augustus 2019: deze samenwerking is inmiddels afgelopen.

De Orchard schoenencollectie is door een expertgroep van wetenschappers en podotherapeuten ontwikkeld, in samenwerking met Scapino. De schoenen zijn speciaal bedoeld voor mensen met beginnende voetproblemen als gevolg van diabetes. Daarmee kunnen voetproblemen worden uitgesteld of zelfs worden voorkomen. Van ieder verkocht paar uit de Orchard diabetesschoencollectie gaat 1 euro naar het Diabetes Fonds.

De unieke samenwerking zorgt ervoor dat het Diabetes Fonds onderzoek naar voetproblemen bij diabetes kan financieren. Dr. Edgar Peters van VUmc en prof. Dr. Henk Bilo ontvingen beiden een subsidie. Dr. Peters onderzoekt of een speciale pleister met koud plasma helpt bij voetwonden en prof. dr. Bilo test twee nieuwe behandelingen van podotherapeuten voor schimmelnagels en ingegroeide teennagels om diabetische voetproblemen te voorkomen.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘We zijn ontzettend trots dat door het prachtige bedrag dat tot nu toe is opgehaald door de samenwerking met Scapino twee onderzoeken zijn gestart. De onderzoeken richten zich heel specifiek op de voetproblemen die mensen met diabetes kunnen hebben. Onderzoek heeft zin omdat we dan steeds beter weten hoe voetproblemen kunnen ontstaan en de behandeling kunnen verbeteren.’

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk naar de complicaties.

Maak meer onderzoek mogelijk naar de complicaties.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk naar de complicaties.

Maak meer onderzoek mogelijk naar de complicaties.