8 NOV. 2022
Veelbelovende onderzoeker Vangrieken wint prijs

Philippe Vangrieken heeft de Prof. dr. J. Terpstra Award gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan jonge onderzoekers met een briljant innovatief onderzoeksvoorstel op het gebied van diabetes. Dr. Vangrieken onderzoekt mechanismen die de insulinegevoeligheid van mensen met diabetes type 2 kunnen verlagen.

Vangrieken ontving de prijs tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor Nederlandse diabetes onderzoekers (ADDRM). Het uiteindelijke doel van dit onderzoek is een betere behandeling voor mensen met diabetes type 2. Dit moet nieuwe complicaties bij mensen met diabetes type 2 tegengaan of verminderen.

Fellowship-beurs

Vangrieken is in april 2022 begonnen met het onderzoek dat drie jaar duurt. Het Diabetes Fonds kende vorig jaar een fellowship toe aan dit onderzoek. Hiermee investeert het Diabetes Fonds in jonge talentvolle onderzoekers die wetenschappelijk onderzoek doen naar diabetes. Onderzoeker Vangrieken is verbonden aan de Universiteit van Maastricht.

De Prof. dr. J. Terpstra Young Investigator Award bedraagt 10.000 euro. Met dit geld kan Vangrieken in de toekomst een breder aanvullend onderzoek doen dat aansluit op het huidige onderzoek. Lees meer over zijn huidige onderzoek.