7 OKT. 2016

Slechts één op de drie Nederlanders weet dat de gevolgen van diabetes te merken zijn aan je ogen. Terwijl diabetes de grootste oorzaak is van blindheid in Westerse landen. Daarom staan de Specsavers-winkels van 10 tot en met 15 oktober in het teken van de ‘Week van de Diabetes’.

Eén van de meest voorkomende complicaties van diabetes is beschadiging van het netvlies. “Ogen reageren als eerste in het lichaam op diabetes. Hoge bloedsuikerwaarden kunnen voor schade aan de bloedvaten zorgen. Helaas zijn veel Nederlanders zich daar onvoldoende van bewust”, aldus Marloes Krot, woordvoerder Specsavers.

Week van Diabetes

De ‘Week van de Diabetes’ is onderdeel van een samenwerking tussen Specsavers en het Diabetes Fonds. Doel is om meer bewustzijn te creëren voor mogelijke oogcomplicaties door diabetes. Opticiens zijn een belangrijke schakel in de voorlichting. Zij zien iemand met oogproblemen immers vaak als eerste.

Voorlichting, fruit en stappentellers

Tijdens de themaweek deelt Specsavers fruit en stappentellers uit ter bevordering van een gezonde levensstijl. Daarnaast geven ze voorlichting aan klanten, mede als onderdeel van de oogmeting. Wil je meer weten? Bezoek dan een Specsavers winkel bij jou in de buurt.

 

Iedereen vrij van diabetes, daarvoor kom je in actie

Ook geld inzamelen tegen diabetes? Kom in actie!

Ook geld inzamelen tegen diabetes? Kom in actie!