19 FEB. 2013

Diabetes heet ook suikerziekte … mag je dan geen suiker meer? Hoe zet je met diabetes een lekkere én gezonde maaltijd op tafel? Honderden recepten, tips en weetjes over koken met diabetes staan op de website van het Diabetes Fonds. Op recepten kunnen mensen ook zelf recepten voor de site insturen, die door diëtisten worden gecheckt. Ook kan iedereen op elkaars recepten reageren.

Gezond eten is een belangrijk onderdeel van de behandeling van diabetes. Het kan de kans op gevolgen van diabetes, zoals hart- en vaatziekten, flink verkleinen. Bij gezond eten gaat het om de juiste voedingsmiddelen, niet alleen om hoeveel koolhydraten of vetten erin zitten. De website geeft inzicht in allebei.

Misverstanden over eten en diabetes

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Er bestaan veel misverstanden over eten als je diabetes hebt. Zo denken nog steeds veel mensen dat je geen suiker mag eten.  Op de site helpen we misverstanden de wereld uit; we vertalen wetenschappelijke kennis door naar gebruiksvriendelijke informatie. Daarnaast checken diëtisten elk ingestuurd recept en vullen deze aan met de voedingswaarden en een uitleg waarom dit recept gezond is. Dat is echt de meerwaarde van dit nieuwe receptenplatform; door de extra informatie bij de recepten kan je zelf bewust gezonde keuzes maken.”

Stuur een recept in

Het Diabetes Fonds roept iedereen met diabetes en hun directe omgeving op om recepten in te sturen. Dessing: “We willen dat het echt een platform wordt van en voor mensen met diabetes. Daarnaast is het ook handig voor hun vrienden en familie. Mensen blijken het in de praktijk lastig te vinden om voor mensen met diabetes te koken; wat mag wel en wat mag niet?” Als iemand met diabetes komt eten, hoef je alleen nog maar op onze site een recept uit te zoeken. Zo wordt lekker en gezond eten voor iedereen makkelijker.”

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.