Zelf thuis koken verkleint risico diabetes type 2
Mensen die veel zelf thuis koken hebben een kleinere kans op diabetes type 2 dan mensen die veel uit eten gaan. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek van de universiteit in Boston.
Een maaltijd in een restaurant bevat vaak meer calorieën en minder vitamines dan zelfgemaakte maaltijden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die vijf tot zeven maaltijden per week zelf thuis koken een 15% kleinere kans hebben om diabetes type 2 te krijgen dan mensen die slechts 2 of minder maaltijden thuis koken. Dit komt deels omdat zij door het thuis koken minder in gewicht aankomen.
Ook lunch zelf maken
Het loont ook om vaker de lunch zelf te bereiden, want dan neemt het risico op diabetes type 2 nog wat meer af, bleek uit het onderzoek. Daarvoor volgden onderzoekers uit Boston 100.000 mensen 26 jaar lang.
Lekkere recepten
Goede voornemens om wat vaker zelf te koken? Doe inspiratie op in onze lekkere en gezonde recepten voor mensen met en zonder diabetes.