19 MEI 2022
Vijf van de zes onderzoekers, fellows,  met cheque

Zes onderzoekers beginnen met hun onderzoek naar diabetes. Een bijeenkomst waarbij het onderzoeksgeld in de vorm van cheques officieel werden uitgereikt, gaf de start aan.

Eind vorig jaar ontvingen zes onderzoekers een Fellowship-beurs: dr. Thomas van Sloten (Universiteit Maastricht), dr. Philippe Vangrieken (MUMC+), dr. Marleen Kunneman (LUMC), dr. Kay Roumans (Universiteit Maastricht), dr. Daniël van Raalte (Amsterdam UMC) en dr. Giesje Nefs (Radboud UMC).

Van start met de onderzoeken

Na maanden van voorbereiden, zijn de meeste onderzoekers nu klaar voor de start. Afgelopen woensdag werden de cheques officieel aan ze uitgereikt. Ook was er tijd om onderling ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.

Met de Fellowship-beurs die de onderzoekers kregen, doen zij veelbelovend onderzoek naar diabetes type 1 en 2. Voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. > Lees hier meer over de zes onderzoeken

Onderzoekers uit heel Nederland kwamen samen

Niet alleen de zes onderzoekers die vorig jaar de beurs ontvingen waren aanwezig. Diabetesonderzoekers uit alle gebieden van Nederland kwamen samen in Amersfoort. Ze werken aan verschillende onderwerpen die met diabetes te maken hebben. Toch hebben ze 1 ding gemeen: het zijn allemaal hele goede wetenschappers die werken op een Fellowship-beurs.

'Met het Fellowship-programma investeren we al tientallen jaren in veelbelovende onderzoekers. Zo kunnen zij onderzoek doen naar het voorkomen, genezen en beter behandelen van diabetes.' – Rens Vandenberg, manager en adjunct-directeur.

Investeren in diabetesonderzoek met een carrièrebeurs

Via deze 'Fellowships' helpt het Diabetes Fonds niet alleen onderzoekers, maar het fonds investeert daarmee ook in diabetesonderzoek in Nederland. Dat staat internationaal hoog aangeschreven. Het zorgt ervoor dat nieuwe behandelingen hier zo snel mogelijk beschikbaar zijn. Eerdere ontvangers van een carrièrebeurs zijn prof. dr. Eelco de Koning en prof. dr. Bart Roep. Beiden horen inmiddels tot de wereldtop.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.