Eet als een expert - Party Time

Het boek 'Eet als een expert – Party Time' staat vol lekkere, gezonde en feestelijke party recepten van diëtisten uit Nederland en België. Volledig geschreven volgens de Richtlijnen Goede Voeding. Een absolute must-have ter voorbereiding van feestjes en gelegenheden.

Korte samenvatting

Eet als een expert – Party Time, is de derde in de reeks. In het eerste boek ‘Eet als een expert’ kijken de experts van I’m a Foodie kritisch naar gezondheidstrends en geven je praktische adviezen over voeding. Ze laten op een toegankelijke wijze zien hoe de voedingswetenschap werkt (en wanneer niet) en wat dus wel en niet werkt.

In het tweede boek ‘Eet als een atleet’ worden de feiten en fabels over sportvoeding besproken aan de hand van 10 verschillende sport-personages. Inclusief heerlijke sportrecepten en handige voorbeelddagmenu’s voor de sporter.

I’m a Foodie bestaat 5 jaar en daarom is het boek ‘Eet als een expert – Party Time’ ontwikkeld. Het boek staat vol met de favoriete party recepten van diëtisten uit Nederland en België. 50 heerlijke, gezonde en feestelijke recepten verdeeld over vier thema’s: Plant Based, Easy Peasy, 1001 Nacht en All Day Brunch.

Beoordeling van het Diabetes Fonds

Pluspunten:

  • Voldoet volledig aan de Richtlijnen Goede Voeding.
  • Bevat volledige voedingswaarde per hapje.
  • Bevat allergeneninformatie.
  • De recepten zijn makkelijk te bereiden.
  • Nuttige informatie over algemeen gezonde voeding tussen de recepten door.

Kanttekening:

  • Het boek is niet geheel zonder suiker, aan een aantal recepten wordt toch suiker (of een andere vorm van suiker) toegevoegd. Wel blijft dit bij een bescheiden hoeveelheid.

Geschikt voor mensen met diabetes?

Gezond eten is voor mensen met diabetes extra belangrijk. Eten volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad (vertaalt in de Schijf van Vijf) met extra aandacht voor koolhydraten en verzadigd vet. Dit boek voldoet volledig aan de richtlijnen en bevat een volledige voedingswaardetabel zodat er naar eigen wensen en behoeften gelet kan worden op de koolhydraten en verzadigde vetten. Het is voor mensen met diabetes dus een zeer geschikt boek.

Verschenen in: november 2018
Auteurs: Marijke Berkenpas en Bart Mol
Uitgever: I'm a Foodie
Thema's: Gezonde party recepten
Aantal pagina's: 152
ISBN: 9789082700213
Prijs: € 20,99

Gratis brochure lekker en gezond eten

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.

In heldere taal alle adviezen en tips over eten overzichtelijk op een rij.