Aardbei-rabarber-tiramisu

Bereiding

Snijd de rabarber in stukken en laat samen met 1 el zoetstof, kaneel ca. 10-15 minuten stoven.

Laat de rabarbercompote afkoelen.

Roer de kwark, yoghurt en en zoetstof tot een romig mengsel.

Snijd de aardbeien in plakjes. Leg 12 lange vingers in een ovenschaal.

Verdeel er afwisselend plakjes aardbei, rabarbercompote en room over en zet ca. 30 minuten in de koeling.

Bestuif met cacaopoeder.

 

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.

Ingrediënten

  • 600 g rabarber    
  • 1 eetlepel kaneel
  • 500 g halvolle kwark    
  • 100 g halfvolle yoghurt,     
  • 300 g aardbeien    
  • 12 lange vingers    
  • 15 g cacaopoeder, ongezoet
  • 3 eetlepels zoetstof    

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 22,3 g
waarvan suikers 18 g
Vet 5,2 g
waarvan verzadigd 3,2 g
Eiwit 13,1 g
Vezels 3,7 g
Groenten 100 g
Kcal 197
Zout 0,05 g

Ingestuurd door: Weight Watchers