Aardbei-rabarber-tiramisu

Bereiding

Snijd de rabarber in stukken en laat samen met 1 el zoetstof, kaneel ca. 10-15 minuten stoven.

Laat de rabarbercompote afkoelen.

Roer de kwark, yoghurt en en zoetstof tot een romig mengsel.

Snijd de aardbeien in plakjes. Leg 12 lange vingers in een ovenschaal.

Verdeel er afwisselend plakjes aardbei, rabarbercompote en room over en zet ca. 30 minuten in de koeling.

Bestuif met cacaopoeder.

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 600 g rabarber    
  • 1 eetlepel kaneel
  • 500 g halvolle kwark    
  • 100 g halfvolle yoghurt,     
  • 300 g aardbeien    
  • 12 lange vingers    
  • 15 g cacaopoeder, ongezoet
  • 3 eetlepels zoetstof    

Koolhydraten 22,3 g
waarvan suikers 18 g
Vet 5,2 g
waarvan verzadigd 3,2 g
Eiwit 13,1 g
Vezels 3,7 g
Groenten 100 g
Kcal 197
Zout 0,05 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.