Bietcarpaccio met rucolapesto

Bereiding

Mix de rucola, olijfolie en een beetje citroensap met de keukenmachine of staafmixer tot een glad geheel.

Snijd de bietjes in dunne plakjes met een scherp mes.

Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakken.

Verdeel de plakjes biet en sinaasappel over de borden.

Scheur de geitenkaas in stukjes en leg erbij.

Breek de walnoten grof en strooi over de carpaccio.

Maak af met de rucolapesto en wat verse peper.

Garneer met een plukje rucola.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 200 g rode bieten, gekookt
  • 40 g zachte geitenkaas
  • ½ grote sinaasappel
  • 25 g walnoten
  • peper

Voor de rucolapesto

  • 25 g rucola, plus extra voor garnering
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • klein scheutje citroensap

Koolhydraten 4,1 g
waarvan suikers 3,8 g
Vet 12,4 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 3,3 g
Vezels 2,2 g
Groente 55 g
Kcal 147
Zout 0,18 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.