Bieten­carpaccio met pistache­nootjes

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 480 g gekookte bieten (4 grote bieten)
  • 180 g avocado (1 avocado)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • 30 g pistachenootjes
  • peper en zout naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
220 kcal
Koolhydraten
8 g
- waarvan suikers
7 g
Vet
17,5 g
- waarvan verzadigd
2,2 g
Eiwit
4,1 g
Vezels
6,1 g
Groente
120 g
Zout
0,4 g

Bereiding

Snijd de bieten in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd eveneens in dunne plakjes.

Neem drie bietenschijfjes en twee avocadoschijfjes apart, en snijd uit deze schijfjes een sterrenvorm met behulp van een papieren ster.

Leg drie bietenschijfjes op een bord. Leg op elk schijfje een avocadoschijf. Leg op elke avocadoschijf weer een bietenschijfje en ga zo door totdat je drie kleine torens hebt.

Roer het citroensap met de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing voorzichtig over de bietentorentjes.

Hak de pistachenoten grof met een scherp mes en garneer hiermee de torentjes.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes