Bietencarpaccio met pistachenootjes

Ingrediënten
- 480 g gekookte bieten (4 grote bieten)
- 180 g avocado (1 avocado)
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels citroensap
- 30 g pistachenootjes
- peper en zout naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 220 kcal
- Koolhydraten
- 8 g
- - waarvan suikers
- 7 g
- Vet
- 17,5 g
- - waarvan verzadigd
- 2,2 g
- Eiwit
- 4,1 g
- Vezels
- 6,1 g
- Groente
- 120 g
- Zout
- 0,4 g
Bereiding
Snijd de bieten in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd eveneens in dunne plakjes.
Neem drie bietenschijfjes en twee avocadoschijfjes apart, en snijd uit deze schijfjes een sterrenvorm met behulp van een papieren ster.
Leg drie bietenschijfjes op een bord. Leg op elk schijfje een avocadoschijf. Leg op elke avocadoschijf weer een bietenschijfje en ga zo door totdat je drie kleine torens hebt.
Roer het citroensap met de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing voorzichtig over de bietentorentjes.
Hak de pistachenoten grof met een scherp mes en garneer hiermee de torentjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
