Bloemkool­curry

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Bloemkool curry

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten
  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 romatomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 25 g massaman currypasta
  • 200 ml kokosmelk

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
577 kcal
Koolhydraten
37 g
- waarvan suikers
22 g
Vet
37 g
- waarvan verzadigd
17 g
Eiwit
16 g
Vezels
16 g
Groente
590 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Spoel de kikkererwten af onder de kraan, laat uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier.

Verhit olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op een hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.

Zet het vuur laag en bak de kikkererwten op een laag vuur krokant in 25-30 minuten. Schud de pan regelmatig.

Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Spoel schoon onder de kraan.

Pel de ui en snijd klein. Was de aubergine en snijd in kleine stukken. Was de tomaat en snijd in stukken.

Verhit bakolie in een ruime braadpan of grote wok. Bak de ui samen met de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur.

Voeg de bloemkool, aubergine, tomaat en currypasta toe en bak nog eens 2 minuten mee. Doe voorzichtig met currypasta en proef of je de smaak niet te pittig vindt.

Roer de kokosmelk erdoor en laat afgedekt zachtjes koken. De laatste 5 minuten neem je de deksel van de pan en laat je de saus indikken.

Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Serveer de curry in mooie kommen en garneer met de kikkererwtencroutons.

Tip: Houd je van pittig eten? Voeg naast de kikkererwtencroutons wat gehakte chilipeper toe aan de garnering.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes