Bloemkoolpaella

Ingrediënten
- ½ groentebouillontablet
- ½ theelepel verse kurkuma, geraspt
- 400 g bloemkoolrijst
- 400 g Italiaanse roerbakgroenten
- 2 knoflookteentjes
- 200 g gemengde vis
- 3 eetlepels bakolie
- 500 ml water
- paprikapoeder naar smaak
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 485 kcal
- Koolhydraten
- 23 g
- - waarvan suikers
- 14 g
- Vet
- 30 g
- - waarvan verzadigd
- 5 g
- Eiwit
- 26 g
- Vezels
- 11 g
- Groente
- 400 g
- Zout
- 1,4 g
Bereiding
Breng water aan de kook voor de bloemkoolrijst en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
Schil de kurkuma en rasp boven de pan. Let op: kurkuma geeft erg af! Kook de bloemkoolrijst 5 minuten en giet daarna het water af.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de Italiaanse roerbakgroenten 5 minuten. Pel de knoflook en pers erboven uit.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vis in 3-5 minuten gaar. Schep de vis voorzichtig om en breng op smaak met peper en een snuf paprikapoeder.
Schep de gele bloemkoolrijst in een mooie schaal en verdeel de groenten en gemengde vis erover.
Tip: Lekker met peterselie en een citroenpartje.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
